ZENETÁR

 • MÁTRAI KÉPEK I.

  A Mátra-vidék magyar népzenéjéből

  Az audiovizuális oktatási segédlet célja, hogy megkönnyítse a benne található népzenei gyűjtések megtanulását és elterjesztését. A népzenei felvételek forrásai és egyéb tulajdonságai az adatbázisban részletesen elérhetők.
  Tanulók és tanárok figyelmébe egyaránt ajánlom.

  Az adatbázis kialakítása és a Mátrai képek I. elnevezésű oktatási segédlet a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.
  TOVÁBB

DALOK SZENT IVÁN ÉJSZAKÁJÁRA

KIADVÁNYAIM

 • Túl a vízen

  Túl a vízen

  A hetedik. Egyik ámulatból a másikba esve hallgattam Berecz Andrist, aki olyan gyergyói dallamokat dúdolt nekem, amikhez hirtelen nem tudtam dallampárhuzamokat állítani (megjegyzem, hosszabb gondolkodás után sem).

 • Megjövendölve volt régen

  Megjövendölve volt régen

  “A karácsonyi ünnepkör rendkívül gazdag hagyományából azokat a számomra legkedvesebb dalokat, énekeket válogattam erre a lemezre, melyek több éven át adventi műsoraimat alkották."
  (Bárdosi Ildikó)

 • Arany János daloskönyve

  Arany János daloskönyve

  Ki ne ismerné Arany János nevét? Az iskolában mindannyian megtanultuk. Olvastuk a Toldit, verseit, tudjuk, hogy Nagyszalontán született egy elszegényedett nemesi családban és tudjuk, hogy legkedvesebb barátja Petőfi Sándor volt...

 • Mátraalja a hazám

  Mátraalja a hazám

  Élt néhány család valamikor a Siroki és Bükkszéki dombok ölelésében megbúvó Lyukva tanyán, köztük a Novák család, akik emlékezetük szerint mindég pásztorkodással foglalkoztak a Mátraalján. Búcsúkor és más sátoros ünnepeken messziről is eljöttek a rokonok, ilyenkor együtt múlatták az időt énekszó mellett.

 • Zöld erdőben lakom

  Zöld erdőben lakom

  Ezt a lemezt Pál Istvánnal és Juhász Zoltánnal készítettük. Megjelenése óta sokfelé bemutattuk, mindenhol nagy szeretettel fogadták. A felvételek akár népzenei gyűjtésnek is beillenének, de ez inkább egy műsoros CD, ami új formában, de régi tartalommal lép a széles közönség elé.